Ron mag zich praktisch vanuit de wieg muzikant noemen: beginnend op amateurniveau, door vader meegesleept naar de dorpsfanfare te Wolphaartsdijk,  eerst noten leren lezen en op 7-jarige leeftijd, een trompet voor het gezicht en rammelen maar!

Muzikaal gezien nog geen hoogvlieger, maar wel talent en al gauw wisten andere fanfares hem ook te vinden voor een beetje hulp bij speciale optredens.

Later in militaire dienst, muzikant natuurlijk, waar hij het optreden bij Taptoe Breda als hoogtepunt mocht bijschrijven. Van daar uit is alles een beetje in een stroomversnelling geraakt.

Nog steeds spelend in 2 fanfares, en gastspeler bij nog eens 2, solist bij speciale kerkdiensten, verhuisd hij naar `s-Heerenhoek waar hij ook lid word van de plaatselijke fanfare en na een paar jaar de leiding van het dweilorkest “de Koenkelpot” overneemt. Voor de helft van het repertoire schreef hij zelf de arrangementen en aangezien de zware kant van het orkest toen krap bezet was, heeft hij in een wilde bui een schuiftrombone gekocht en zichzelf daarop leren spelen, wat hij tot op de dag van vandaag nog doet. Schuiftrombone was echter niet zwaar genoeg waardoor, als de bassist er niet is, hij de Sousafoon rond z`n nek slingert en daar ook weer geluid uit weet te krijgen. Hoogtepunt daarbij is de CD-opname: “Bal in de Zak”.

Tussen al dat blaasgeweld door begonnen met hier en daar een beetje te zingen: eerst in bad, daarna een nummertje met één van de fanfares mee, wat opviel bij de muzikale leiding van de BigBand Zeeuwse Muziekschool en sindsdien staat hij regelmatig als een soort Frank Sinatra voor een BigBand van 25 man te zingen met als één van de hoogtepunten 3 optredens voor 2500 man publiek tijdens “Goes 600 jaar” in de Zeeland hallen.

En zoals het op de meeste dorpen gaat: Als men er lucht van krijgt dat je iets in je mars hebt, word je voor van alles en nog wat gebruikt als je het toelaat. Zo ook de toenmalige feestband “de Deurdouwers” in

`s-Heerenhoek:

Zo gezegd, zo gedaan, en binnen de kortste keren stond hij in een uitverkochte feesttent op`t dorp z`n trompet, trombone, sax en stem ten beste te geven.

Binnen “de Deurdouwers” ontstond het idee om iets serieus met het feestgehalte van de band te doen en een project te starten: een Rowwen Hèze Tribute Band.

Er is toestemming gevraagd aan het management van Rowwen Hèze, en “de Deurdouwers” kregen die, van Jack Poels zelf!

De band “Bestel Mè” was geboren en binnen een half jaar hadden zij zo`n 30 nummers van Rowwen Hèze ingestudeerd, waar Ron zelf de blazers-arrangementen uitschrijft en een groot gedeelte van de zang en het blaaswerk voor z`n rekening neemt.

De band wordt veel gevraagd in het Limburgse met als kroon op het werk een optreden in het voorprogramma op de fanclubdag van Rowwen Hèze zelf voor zo`n 1200 kritische fans. Inmiddels is het project Bestel Mè op 21 aug. 2010( bedoeld voor 2 à 3 jaar, maar bijna 5 jaar bezig geweest…) gestopt en word er misschien in de nabije toekomst een nieuwe band opgericht.

En dan nu solo, we gaan kijken wat er uit rolt. De eerste stappen zijn al gezet, n.l. een aantal optredens in de feesttent en op de jaarmarkt op eigen dorp: Kids-middag op Koninginnedag en  pauzevulling tussen de hoofd-acts door, `s avonds tijdens de koningsnacht maar ook een heus BigBand Swing programma tijdens een seniorenmiddag in het atrium van Ter Reede in Vlissingen, of, voor een volle “Bierdulve” tijdens de jaarmarkt of een wielerronde op eigen dorp.

Inmiddels weten vele evenementen en zaalhouders “RON” te vinden en zingt hij bij diverse gelegenheden de sterren van de hemel.